13.6. 2019

Chakrat, Tärkeä Järjestelmä Energiaa ja Värähtelykenttiä Ihmisissä

Kun kiinnostut jostakin perinteisestä parantamisesta ja hengellisisitä käytännöistä, tulet varmasti kohtaamaan chakran käsitteen. Tämä sana on peräisin snaskriitista ja se voidaan kirjaimellisestä kääntää “pyörivän energian pyöräksi”. Sitä chakrat ovat, hindujen mukaan. Niitä on ihmiskehossa yli 80,000 ja ne ovat kaikki yhteydessä toisiinsa. Tämän järjestelmän keskus koostuu seitsemästä perus chakrasta, jotka sijaitsevat pitkin selkärankaa ja ovat samalla tavalla yhteydessä toisiinsa.

Chakrat, Tärkeä Järjestelmä Energiaa ja Värähtelykenttiä Ihmisissä

Kaikki chakrat vastaanottavat kosmista energiaa, muuntavat sen, jakavat sen koko keholle ja säteilevät sen sitten takaisin ympäristöön. Tämä kaikki tapahtuu niiden pyörivällä liikkeellä, jonka suunta on aina vuorotteleva - yksi chakra menee myötäpäivään, toinen vastapäivään. On mielenkiintoista, että miehillä, ensimmäinen chakra liikkuu oikealle (myötäpäivään), kun taas naisilla, ensimmäinen liikkuu vasemmalle (vastapäivään), joten niiden suunnat ovat aina vastakkaiset.

Näiden liikkeiden kautta, chakrat jakavat kosmisen energian tasaisesti koko keholle, varmistaen sen asianmukaisen toiminnan. Yksi tai useampi chakra voi kuitenkin tukkeutua, esimerkiksi jonkinlaisen trauman aikana, mikä tekee mahdottomaski energian virrata muihin chakroihin. Tämä heijastuisi jonkinlaisina terveysongelmina tai muutoksena käyttäytymisessämme ja käsityksissämme. Joten mitä ovat tärkeimmät chakrat ja miten ne vaikuttavat kehojemme toimintaan?

Ensimmäinen, juuri chakra, sijaitsee lähellä perineumia ja se aukeaa alaspäin. Se on väriltään punainen ja se edustaa yhteyttämme fyysiseen maailmaan, aineelliseen turvallisuuteen, fyysiseen kipuun ja nautintoon. Kun se on tukossa, se ilmenee energianpuutteena, omistavina suuntauksina, aggressiona tai itsekkyytenä.

Sakraali tai napa chakra, toinen, sijaitsee alavatsan alueella - navan ja sukuelinten välissä. Se on kirkkaan oranssin värinen ja se avautuu edessä. Sen toiminta heijastuu seksuaaliseen energiaamme, luovuuteen, emotionaaliseen elämään ja tunteisiin. Tästä syystä, kun se on tukossa, henkilö saattaa kokea seksuaalista kylmyyttä tunteiden tukahduttamista.

Kolmas on aurinko-plexus chakra, joka sijaitsee hieman navan yläpuolla, on kirkkaan keltainen ja avautuu edessä. Se on tunteiden ja voiman keskus, joka edustaa ihmissuhteita, sympatiaa, antipatioita ja henkistä elämäämme. Ihmiset, joilla tämä chakra on tukossa, tuntevat usein tyytymättömyyttä, levottomuutta ja kunnianhimon puutetta.

Neljäs, sydän chakra, löytyy keskeltä rintaa, suunnilleen siitä, missä sydän sijaitsee. Se on väriltään vihreä ja samoin kuin kaksi edellistä chakraa, se avautuu edessä. Se on ensimmäinen kolmesta chakrasta, jotka liittyvät hengellisiin aiheisiin. Se on rakkauden js myötätunnon keskus ja myös tärkeä yhteyskanava ylempien ja alempien chakrojen välillä. Kun tämä chakra on tukossa, henkilö ei pysty vastaanottamaan tai antamaan rakkautta.

Viidennen, kurkku chakran tarkoitus, liittyy kommunikointi kykyihimme, korkeampaan tahtoon ja hyväksyntään vastuuseen omista teoistamme. Tämä energiakeskus on väriltään vaalensininen, se sijaitsee aatamin omenassa ja avautuu muös edessä. Tukkeutuneena, se ilmenee puhehäiriöinä ja -vaikeuksina, heikkona äänenä ja ujoutena.

Kuudes, kolmas-silmä chakra, on väriltään tummansininen tai violetti ja se sijaitsee otsassa kulmakarvojen välissä. Se edustaa korkeampia hengellisiä voimia, älyä, muistia, tahtoa ja ääretöntä jumalaista rakkautta. IHmiset, joiden kolmas-silmä chakra on tukossa, saattavat kokea ahdasmielistä asennetta eivätkä he pysty kunnolla kuuntelemaan sieluaan.

Kruunu chakra sijaitsee päälaella, se on väriltään lila ja se avautuu ylöspäin; siitä se on saanut nimensä. Se on auki silloin, kun kaikki muut chakrat toimivat harmonisesti, mikä johtaa siihen, että henkilö on yhteydessä korkeampaan itseensä ja korkeampaan tietoisuuteen. Kun se on tukossa, se saattaa johtaa migreeniin, unettomuuteen, tai henkisiin ongelmiin kuten masennukseen, Alzheimerin tautiin tai skitsofreniaan.