3.11. 2019

Harvinainen Merkuriuksen kulku Auringon Ohi

Maanantainan 11. marraskuuta, tulee tapahtumaan ainutlaatuinen ilmiö, jota kenenkään avasuusharrastajan ei pidä jättää näkemättä. Meillä on mahdollisuus seurata Markuriuksen siirtymistä auringon ja maan välillä. Matkallaan se peittäää pienen osan auringon pinta-alasta, joten se näkyy pienenä mustana pisteenä, joka liikkuu auringon pinnan ohi.

Valitettavasti Merkurius on liian pieni ja liian kaukainen nähtäväksi paljaalla silmällä. Tästä syystä on välttämätöntä käyttää teleskooppia, joka on varustettu erityisellä suodattimella, joka estää silmiä vahingoittumasta katsomisesta suoraan aurinkoon.

Myös Venus kulkee maan ja auringon välillä, mutta tämä on erittäin harvinaista ja valitettavsti kukaan meistä ei elä nähdäkseen sen. Vaikka Merkuriuksen siirtyminen tapahtuu paljon useammin, me pääsemme nauttimaan siitä uudelleen täydessä muodossaan 13 vuoden päästä. Siirtyminen marraskuussa on vain osittainen, joten me voimme nähdä vain puolet siitä - vain joidenkin Etelä-Amerikan maiden asukkaat saattavat saada mahdollisuuden nähdä koko esityksen.