15.4. 2022

Hedelmällisyys – tunnetko oman kuunkiertosi?

Slovakialainen lääkäri ja psykiatri, tohtori Eugen Jonas on esitellyt luonnollisen hedelmöitysmenetelmän. Tällä menetelmällä naisen hedelmälliset päivät ennakoidaan tarkasti Kuun ja Auringon sijainnin perusteella suhteessa Maahan. Kehittämisestään lähtien se on osoittautunut erittäin tehokkaaksi keinoksi ja on auttanut satoja naisia.

Hedelmällisyys – tunnetko oman kuunkiertosi?

Tohtori Jonas kehitti menetelmän 1950-luvulla. Hän oli kiinnostunut astrologiasta ja oli vakuuttunut, että lapsen saamisen kaltainen tapahtuma ei ole sattumaa ja että sen on noudatettava tiettyjä sääntöjä ja periaatteita, jotka liittyvät vallitseviin planeettojen asemiin. Tohtori Jonas uskoi, että näiden sääntöjen ymmärtäminen voi antaa meille keinon ennustaa hedelmälliset päivät tarkasti ja tämä oletus motivoi häntä tekemään myöhempiä tutkimuksiaan.

Vuosien laboratoriotutkimuksen jälkeen tohtori Jonas sai yllättävän tuloksen: jokaisella naisella on kaksi toisistaan riippumatonta hedelmällisyyssykliä. Ensimmäinen on hormonaalinen kierto ja hedelmälliset päivät tapahtuvat ovulaation aikana. Toinen, kuunkierto, riippuu kuun syklistä ja hedelmällinen hetki tapahtuu, kun Kuu, Maa ja Aurinko muodostavat saman kulman kuin naisen syntymähetkellä. Siksi kuun sykliin pohjautuva hedelmällisyys on hetki, jolloin Kuu on täsmälleen samassa kuun vaiheessa kuin se oli syntymähetkellään.

Tämä hetki on erittäin korkean hedelmällisyyden aikaa. Kun nainen haluaa käyttää tätä menetelmää, hänen tulee olla sukupuoliyhteydessä hetkeä edeltävien 24 tunnin aikana. Yleensä kuunkierron hedelmöityshetket eivät mene yksiin ovulaation kanssa. Itseasiassa, naisen sanotaan olevan hedelmällisempi näinä hetkinä kuin ovulaation aikana. Kuitenkin, kun nämä kaksi sykliä menevät päällekkäin, eli kun nainen ovuloi kuun kierron hedelmöittymishetkellä, raskaaksi tulemisen mahdollisuus on erittäin korkea.

Tohtori Jonasin menetelmiin kuuluu myös tulevan lapsen sukupuolen ennustaminen. Se riippuu siitä, onko kuu hedelmöityshetkellä maskuliinisessa vai feminiinisessä horoskoopissa. Maa ja vesi ovat feminiinisiä, kun taas tuli ja tuuli ovat maskuliinisia merkkejä. Tutkimusta ei ole tehty siitä, kuinka tarkkaa sukupuolen ennustaminen on. Kuitenkin luonnollinen hedelmöitysmenetelmä itsessään on osoittanut yli 98 prosentin tarkkuutta vuosikymmenten aikana, joten kuun syklien tutkiminen voi varmasti olla hyödyllistä monille naisille.