15.7. 2023

Pluto Vesimiehessä

Pluto siirtyy vesimieheen ensimmäisen kerran sitten 1700-luvun ja pysyy täällä kahden vuosikymmenen ajan. Plutolta kestää hetken aikaa tottua ilmamerkin tapoihin ja se vaihtaa vesimiehestä kauriiseen useita kertoja. Pluto on viettänyt aikaa vesimiehessä jo vuonna 2023 ja tekee sen uudelleen kesäkuun 20.päivä vuonna 2024, jossa se pysyy aina syyskuun 1. päivään saakka. Marraskuun 19. päivästä Pluto pysyy vesimiehessä aina vuoteen 2043 saakka, jonne se palaa kuitenkin vuonna 2044 ennen siirtymistä kalojen luokse.

Pluto Vesimiehessä

Kreikkalaisen tuonelan jumalan mukaan nimetty pluto symboloi syvyyttä, mysteeriä, syntymän- ja kuoleman kiertokulkua sekä uudelleensyntymää, mutta astrologiassa myös tuhoa ja luomista. Sen kaukaisella sijainnilla aurinkoon nähden on pitkäkestoiset vaikutukset laajemmalti yhteiskunnassa eikä niinkään yksilöissä. Se antaa meille mahdollisuuksia elämässä, koska Pluto vetää puoleensa dramaattisia tapahtumia se voi johtaa meitä pakkomielteisiin, harhautumiseen sekä vallanhimoon.

Edistyksellinen ja epäsovinnainen vesimies hallinnoi sosiaalisia kanssakäymisiä, teknologiaa, tasa-arvoa, tiedettä sekä humanitaarisia toimintoja. Siksi Pluton muuttuva voima manifestoi itseään näillä osa-alueilla ja siten aiheuttaa muutoksia yhteiskunnassa, suurimmalta osalta teknologiassa ja tieteessä. Tämä vahva yhteys vaikuttaa työskentelytapoihimme, kommunikaatioon, tiedon saamiseen ja maailman ymmärtämiseen. Se tuo painotusta sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen ja alamme etsiä polkua suurempaan vapauteen.

Tämä yhteys lisää intuitiota ja auttaa henkisessä kasvussa. Vesimies on yhteydessä suurempaan tietoisuuteen ja Pluton energia tarjoaa aikaa syvään itsetutkiskeluun. Kuitenkin, tämä energia voi aiheuttaa konflikteja. Vesimies arvostaa vapautta ja yksilöllisyyttä, mutta varjopuolena voi tulla erottelun ja väärinymmärryksen tunteita. Tästä syystä voimme odottaa muutoksia myös ihmissuhteissa.

Ihmiset jotka ovat syntyneet vesimies merkiksi tai vastaavaksi horoskoopiksi, tuntevat Pluton muutoksen konkreettisimmin. He vapautuvat toistuvasti vanhoista kaavoista löytääkseen oman tiensä.

Vesimies-Pluto yhteydellä on sen aikana suuri vaikutus yhteiskuntaan ja yksilöihin, joka voi olla niin positiivista kuin negatiivistakin. Samanaikaisesti on tärkeää hyväksyä Pluton energia ja työstää sen korvaamista vesimiehessä jotta voimme menestyä henkilökohtaisessa elämässä, mutta myös kokonaisena yhteiskuntana.