15.4. 2023

Vedic Astrologia

Vedic astrologialla on juuret Intian Vedaksessa - tuhansia vuosia vanhassa pyhässä kirjoituksessa. Menneisyydessä sitä käytettiin määrittämään oikeat päivät uhrauksille ja rituaaleille. Ajan myötä kuitenkin ihmiset alkoivat tutkia planeettojen liikkeitä yrittääkseen ymmärtää kohtaloitaan.

Vedic Astrologia

Länsimaalaisessa astrologiassa on kaksitoista horoskooppimerkkiä. Kuitenkin päivämäärien erot ovat huomiota herättäviä johtuen erilaisten järjestelmien käytöstä. Me käytämmet trooppista kalenteria kun taas Vedic astrologia käyttää sideraalista kalenteria. Esimerkiksi: Tempperamenttisestä Oinaasta voi yhtäkkiä tulla herkkä Kalat.

Hindu filosofian läheinen yhteys on myös vaikuttanut horoskooppien esittämiseen, se puolestaan keskittyy yksilön karmaan ja dharmaan - elämän polkuun.

Länsimainen astrologia keskittyy enemmän aurinkoon, kun taas Vedic astrologia painottuu enemmän kuuhun. Todisteet löytyvät niin sanotusta " Kuu-talosta" joka on nimetty kuunjumalan vaimojen mukaan, tämä johtaa siihen että taivaankappaleet nähdään jumaluuksina. Näitä on yhteensä yhdeksän: Aurinko, Kuu, Merkurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Rahu ja Ketu. Kappaleen lisääminen tuhoaisi koko Vedic ennustusten järjestelmän. Siksi planeetat Uranus, Neptunus ja Pluto on jätetty pois.

Kuun solmukohdilla on merkittävä rooli Vedic astrologiassa, näitä ovat Rāhu ( Lohikäärmeen pää) sekä Ketu ( Lohikäärmeen häntä). Rāhu on yhdistetty materialismiin, pelkoon, tyytymättömyyteen ja hämmennykseen. Tämä mahtava soturi tarjoaa voimaa, mutta myös armottomuutta ja väkivaltaa. Ketu on yhdistetty yksinäisyyteen ja haluun paeta todellisuutta, mutta myös myötätuntoon niitä kohtaan jotka ovat suotuisassa asemassa.

Vedic astrologian syvään juurtuneet kulttuurilliset perinteet vaikuttavat myös tärkeisiin elämän valintoihin, kuten uraan sekä avioliittoon.

Tätä järjestelmää on käytetty tuhansien vuosien ajan ja se auttaa ymmärtämään ihmisten sieluja. Se selittää yksilön karmisen tilan, kuin myös taivaalliset esineet. Se voi paljastaa piilotettuja kykyjä ja tarjota näkemyksiä menneisyyden sekä tulevaisuuden tapahtumiin.