24.2. 2015

Planeettojen astrologia

>> Planeetat

Astrologia on taivaankappalaisiin perustuva tiede. Erityisesti planeettojen liike, kuu, aurinko ja muut tähdet ovat tärkeässä roolissa. Sekä niiden rooli eri tapahtumien kulussa maapallolla. Tämän perinteikkään tieteenalan nimi tulee antiikin kreikan sanasta astron = tähti.

Planeettojen astrologia

Astrologia ei ole deterministinen tiede. Tämä tarkoittaa sitä, että sillä ei ole tarkkaa logiikkaa toisin kuin esimerkiksi matematiikassa. Astrologia kuvaa vain trendejä ja suuntauksia. Selittämällä ja ymmärtällä menneisyyttä ja ajankohtaisia ilmiöitä, voimme ennustaa uusia tapahtumia. On mahdollista mitata näiden taivaankappaleiden vaikutus ihmisen psyykkeen, fyysisen kehon, yksilön terveyden, ja maailmanlaajuisten tapahtumien toteutumisessa.

Historia

Antiikin ajoista lähtien astrologia on esiintynyt lähes kaikissa kulttuureissa. Tähtien tutkiminen on aina ollut ihmisten taipumus, jotta ymmärtäisimme luonnon tapahtumia. Esimerkiksi, mikä vaikutti pelkältä auringonpimennykseltä sivistyneelle ihmiselle, oli se varsin pelottava kokemus tietämättömällä kansalle.

Aristoteles oli jo nimennyt avaruuden mallin, joka säilyi antiikin aikoihin saakka. Kristillisten uskomusten vuoksi astrologiaa pidettiin laittomana joillakin alueilla. Merkittävä edistysaskel tapahtui Italian renessanssin aikaan. On tärkeää mainita kaksi vaikuttajaa, joiden katsottiin olevan mestareita tällä alalla: Sigmund Freud ja C. G. Jung.

Planeettojen asennot ja konjunktiot

Planeettojen asennot ovat yksi tärkeimmistä tekijöistä horoskooppeja tulkittaessa. Mitä tämä oikeastaan tarkoittaa? Kuvittele planeetan asento ikään kuin kulmana kahden planeetan ja maapallon välillä siten, että maapallo on aina ylhäällä.

Kulmien, jotka ovat jaollisia kolmella, kuudella tai kahdellakymmenellä, katsotaan yleensä olevan positiivisia puolia. Toisaalta ne, jotka ovat jaettavissa neljällätoista tai kahdeksalla ovat yleensä negatiivisia. Nämä ovat esimerkkejä tärkeistä astrologian säännöistä.

Erikoistapauksessa, kun kaksi planeettaa ovat nollakulmassa Maan kanssa, tätä kutsutaan konjunktioksi. Muulloin kulmat ilman poikkeamia, jotka ovat suorassa kulmassa, katsotaan olevan ihanteellisessa asennossa. Ihanteellinen konjunktio on se, kun kulmat ovat suorassa kulmassa, tai kun ne ovat nolla. Esimerkiksi neljännes kulmien tulee olla täsmälleen 90 astetta, mutta niitä harvoin löytyy. Ne ovat yleensä välillä 85 ja 95 astetta.

Aurinko

Aurinko on keskellä meidän aurinkokuntamme. Se on energialähde, valonlähde ja siksi elämän kannalta välttämätön. Tämä tähti on positiivinen positiivisuuden, itseluottamuksen ja vieraanvaraisuuden alullepanija. Negatiivisiin merkkeihin kuuluvat tuhlaavaisuus ja ylpeys. Aurinko on myös valoisan ajan hallitsija ja horoskooppimerkki leijonan tunnus. Aurinko symboloi suhdetta isän ja meidän miesmäisten taipumustemme kanssa, olimmepa hyviä tekemään päätöksi, luottavaisia tai vaikka emme satu olemaan kumpaakaan.

Kuu

Kuu hallitsee yötä sekä horoskooppimerkki Rapua. Se on Maan luonnollinen satelliitti, joka vaikuttaa moniin asioihin maan päällä. Positiivisessa mielessä se viestii henkilökohtaista suosiota, lähinnä työympäristössä, jossa on runsaasti sosiaalista vuorovaikutusta - esimerkiksi lääkärit, psykologit tai näyttelijät. Sillä on negatiivinen vaikutus ammatteja kuten taksikuskit tai jakelijoita kohtaan. Kuu vaikuttaa lähinnä lapsuutemme, perheen asioihin ja erityisesti suhteeseen äitimme kanssa.

Merkurius

Tämä planeetta, joka on lähinnä aurinkoa, hallitsee merkkejä Neitsyt ja Kaksoset. Sillä on vaikutuksia meidän älyymme, kieleemme ja viestintään. Merkurius tarjoaa sillan tajunnan ja alitajunnan välille. Se vaikuttaa viestintään, siten kieleen, kasvojen lihaksiin ja äänihuuliin. Merkurius on sisarsuhteiden ja lähimpien perheenjäsenten suhteiden symboli.

Venus

Venus enimmäkseen vaikuttaa horoskooppimerkkeihin Vaaka ja Härkä. Tämä planeetta lähinnä edustaa rakkautta ja suhteita. Yleensä se symboloi kaikkia kauneuden ja hyvinvoinnin osa-alueita, mutta enimmäkseen sillä on merkitystä terveydessä ja hyvinvoinnissa. Venus on vastuussa koko selkärangasta, selkärangan ympäristöstä ja myös verenkierrosta. Se vaikuttaa meitä suhtautumiseemme talouteen ja kiinteistöihin.

Mars

Horoskooppimerkkien suhteen, Mars edustaa fyysistä energiaa, voimaa ja tahtoa. Tehokkain vaikutus sillä on Oinaaseen ja Skorpioniin. Jos planeetta, esimerkiksi on lähempänä Maata, se voi aiheuttaa levottomuuksia tai jopa ongelmia meidän persoonallisuuksiimme. Mars on aloitteentekijä, joka edistää itseämme. Se kannustaa rohkeutta ja aloitteellisuutta. Se on myös symboli seksuaaliselle energialle ja suhteelle toista sukupuolta kohtaan.

Jupiter

Jupiter hallitsee merkkejä Kalat ja Jousimies. Se on hyvyyden ja vaurauden planeetta ja se vaikuttaa myönteiseen kehitykseen. Se inspiroi meitä toteuttamaan tärkeitä elämän vaiheita, joiden aikana saamme tärkeitä elämän oppitunteja. Se tarjoaa meille onnea yrittäen rohkaista meitä kävelemään elämämme polkuja. Sillä on myös mahdollisuus vaikuttaa meihin negatiivisin tavoin, kuten riskinotto, rahapelit ja tekemällä vaarallisia asioita.

Saturnus

Saturnus on tärkeässä asemassa. Se vaikuttaa meihin tavoilla, joiden takia vakavoidumme ja tulemme konservatiivisemmiksi. Tämä planeetta enimmäkseen vaikuttaa Vesimieheen ja Kauriiseen. Se on myös kohtalon tunnusmerkki, mutta vielä enemmän sen vaikutus näkyy sosiaalisissa näkökulmissa. Se vaikuttaa meidän asenteeseemme urallamme ja erilaisiin kokemuksiin elintärkeissä henkilökohtaisen kasvun hetkissä.

Uranus

Uranus myös hallitsee Vesimiestä. Se löydettiin melko äskettäin vuonna 1781, minkä vuoksi siitä on nyt tullut älyn ja keksintöjen symboli. Se lähinnä edustaa keksijöitä, uudistajia, tiedemiehiä, sekä sähköstä kiinnostuneita. Uranus vaikuttaa suhteista kokeilemalla, luovuudella ja omaperäisyydellä.

Neptunus

Neptunus löydettiin vasta vuonna 1846. Sen luonteen ja energian takia, se liitetään Kaloihin. Sillä on vaikutus meidän fantasioihimme tai jopa erilaisiin paranormaaleihin toimintoihin, jotka voivat aiheuttaa ongelmia, kun tämä planeetta on kielteisellä tuulella. Se vahvistaa tunteitasi rakkautta, romantiikkaa ja muotia kohtaan.