15.7. 2022

Sideerinen ja trooppinen astrologia

Onko sinulle käynyt niin, että olet laskenut tähtikarttasi henkilökohtaisista perusominaisuuksistasi ja hämmästynyt, ettei se sovi sinulle? Ehkä on aika muuttaa syntymäkartan laskentajärjestelmää. Tervetuloa tutustumaan sideeriseen astrologiaan!

Sideerinen ja trooppinen astrologia

Lyhyesti kerrottuna tärkein konflikti trooppisen ja sideerisen astrologian välillä on astrologisen vuoden alussa, joka tapahtuu Oinas-merkin ensimmäisessä asteessa. Trooppinen horoskooppi on liikkuva horoskooppi, koska sillä on kiinteä astrologisen vuoden alkamispäivämäärä, joka on 21. maaliskuuta, ensimmäinen kevätpäivä. Ensimmäinen kevätpäivä ei kuitenkaan ole mennyt päällekkäin Oinaan ensimmäisen asteen kanssa viimeisiin 1700 vuoteen. Sideerinen järjestelmä on vakaa ja tarkempi, koska astrologisen vuoden ensimmäisellä päivällä ei ole kiinteää päivää, ja se tapahtuu aina Oinaan ensimmäisessä asteessa.

Jokaisella 12 horoskooppimerkillä on 30 astetta, jotka yhdessä muodostavat syntymäkartan ympyrän. Kuvailemamme kahden järjestelmän välisen eron vuoksi sideerisen ja trooppisen horoskoopin välillä tapahtuu 1 asteen siirtymä 72 vuoden välein. Mutta miten tämä siirtymä vaikuttaa syntymäkarttaasi? Jotkut planeetoistasi ovat itse asiassa eri horoskooppimerkissä kuin trooppinen horoskooppisi osoittaa. Tämä tarkoittaa, että jotkin henkilökohtaiset ominaisuutesi voivat olla ristiriidassa syntymäkarttasi ehdotuksen kanssa. Tarkastellaan esimerkiksi ujoa henkilöä, jolla on alhainen itsetunto ja jolla on Merkurius Oinaassa. Merkurius kertoo älykkyydestä, mutta myös kommunikaatiosta muiden kanssa, joten Oinaassa oleva Merkurius ehdottaisi erittäin itsevarmaa, puheliasta henkilöä. Mutta katsomalla hänen syntymäkarttaansa, joka on laskettu sideerisellä järjestelmällä, se näyttää Merkuriuksen Kaloissa, mikä sopii ehdottomasti paremmin, sillä Merkurius Kaloissa ehdottaa ujoa henkilöä, jolla on pehmeä viestintätyyli.

Ehkä olet kuullut myös 13. horoskooppimerkistä, Ophiuchuksesta, jonka sideerinen astrologia joskus sijoittaa Skorpionin ja Jousimiehen väliin, 29. marraskuuta ja 17. joulukuuta välille. Tähän horoskooppimerkkiin syntyneen henkilön sanotaan olevan erittäin karismaattinen ja ystävällinen, mutta hänellä on taipumus olla melko manipuloiva.

Sinun ei tarvitse olla syntynyt Ophiuchusissa, jotta sinulla olisi syytä kiinnostua sideerisesta astrologiasta, koska on täysin mahdollista, että sideerinen astrologia voisi näyttää ja selittää joitain piirteitäsi, joita trooppinen syntymäkarttasi ei näytä sinulle.