3.6. 2020

Vyöhyketerapia – enemmän kuin jalkahierontaa

Jos olet joskus saanut hyvän jalkahieronnan tiedät, miten paljon se rentouttaa kehoa ja mieltä. Tämä voidaan todennäköisimmin selittää vyöhyketerapialla, joka perustuu tiettyjen pisteiden painantaan jalkapohjissa, kämmenissä ja korvissa. Vyöhyketerapia laukaisee jännitystä sekä helpottaa kipua ja muita epämukavia tuntemuksia.

Vyöhyketerapia – enemmän kuin jalkahierontaa

Vyöhyketerapia juontaa juurensa perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä, jolla on tuhansien vuosien historia. Sen periaatteiden mukaan jokaisen kehon sisällä virtaa Qi-energia. Stressaantuneina tai altistuttuamme negatiivisille tunteille, Qi-energia jumittuu kehon eri osiin aiheuttan terveyshaittoja.

Onneksi näitä tukoksia voidaan avata vyöhyketerapian avulla. Jaloissamme on pisteitä, jotka ovat yhteydessä kehomme eri osiin. Näitä pisteitä painamalla jumittunut energia vapautuu, ja ongelma korjautuu, oli kyseessä sitten tuki- ja liikuntaelimistön, mielen tai sisäelimen ongelma.

Mitkä sitten ovat yleisimpiä vaivoja, joita korjataan vyöhyketerapialla? Elämme kaaottista aikaa, ja tieto leviää nopeammin kuin koskaan. Tämän seurauksena moni luonnollisesti kokee paineita elämänsä eri osa-alueilla, niin työn, terveyden kuin ihmissuhteiden saralla. Ei ole siis ihme, että ihmiset kääntyvät vyöhyketerapian puoleen etsiessään helpotusta stressiin. Nämä tunteet yhdistyvät pääsääntöisesti palleaan, jonka heijastepisteet sijaitsevat sekä peukalon että pikkusormen alla nivelten välissä.

Stressi ei siis ilmene ainoastaan psyykkisesti. Pitkään jatkuneena se aiheuttaa myös fyysisiä oireita, useimmiten päänsärkyjä ja migreeniä – kun mielesi on täysin ylikuormittunut, kehosi yrittää pysäyttää ajatusprosessin ainoalla tietämällään keinolla, kivulla. Voit saada helpotusta migreeneihin painamalla iso- ja etuvarpaan luiden välissä olevaa kuoppaa jalan yläosassa.

Terveysongelmat eivät kuitenkaan aina välttämättä johdu stressistä. Valtava määrä ihmisiä kärsii ruoansulatusvaivoista, ja moni niistä kärsivä onkin vyöhyketerapian ystävä. Voit helpottaa vatsavaivojasi itse painamalla jalan holvikaarta noin ⅔ mitan päästä kantapäästä. Ohutsuolta stimuloidaksesi siirry holvikaaren puoliväliin, kun taas paksusuolen löydät kantapään yläosasta.

Vyöhyketerapialla voidaan hoitaa monia vaivoja. Mikäli haluat kokeilla vyöhyketerapiaa kotona, etsi vyöhyketerapia-kartta, joka auttaa sinua löytämään oikeat pisteet. Näin voit parantaa terveyttäsi ja elämänlaatuasi.