1.5. 2016

Astrologian historia

Muinainen Babylonia - paikka, jossa kaikki alkoi

Astrologian historia

Astrologia on ollut kanssamme tuhansien vuosien ajan. Jäljittääksemme sen juuret, meidän täytyy palata muinaiseen Babyloniaan. Siellä sitä harjoittivat papit jumalten tahdon ennustamiseen. Babyloniasta, astrologian omaksuivat kreikkalaiset. He luottivat tähtien ja oraakkelien ennustavan tulevaisuuden. Intiassakin tutkailtiin astrologiaa välillä 5000 ja 3000 eKr. Heidän onnistui kehittää joitakin nykyään käyttämiämme merkkejä.

Egypti ja Kiina

Egyptiläiset käyttivät ensimmäisinä astrologiaa ennustaakseen henkilön luonnetta perustuen tämän syntymäaikaan - Egyptissä tehtyjen löytöjen mukaan jo niinkin varhain kuin 4300 eaa. Myös kiinalaiset kehittivät astrologiajärjestelmän noin 2800 eaa. Se on kehittynyt hyvin eri tavalla kuin länsimainen astrologia.

Tällä ajanjaksolla astrologiasta tuli tärkeä osa monien muinaisten kansojen kulttuuria. Esimerkiksi Rooman hallitsija Augustus valmistutti astrologisella merkillään Kauriilla koristeltuja kolikoita.

Lähi-itä

Arabit ja persialaiset seurasivat kreikkalaisten opetuksia astrologiassa sekä muissa tieteissä kuten matematiikassa ja lääketieteessä, vaikka monet persialaiset- ja muslimitähtitieteilijät kieltäytyivät astrologiasta tieteellisistä ja uskonnollisista syistä.

Astrologian hiipuminen ja elpyminen

Astrologian suosio alkoi laskea Rooman romahtamisen jälkeen. Kristinusko väitti sen olevan paholaisen työtä. Kirkon kasvatettua valtaansa, se omi astrologian omiin käyttötarkoituksiinsa. Renessanssin ollessa täydessä vauhdissa, astrologia oli saanut jälleen suosiota. 17. vuosisadan aikana valistusajan alettua pureutua tieteisiin, astrologiasta ja tähtitieteestä tuli kaksi eri tieteenalaa ensimmäistä kertaa.

Astrologia nykyaikana

Astrologia pysytteli hiljaa taustalla kunnes kiinnostus siihen heräsi uudelleen 20. vuosisadalla. Viime vuosisadalla, astrologiasta tuli suosittu useiden astrologialehtien ja kirjojen kautta. New Age-liike alkoi 1960- ja -70-luvuilla ja se toi astrologian mukanaan. Nykyään ei ole yllättävää, että kansainvälinen johtaja pyytää tähdiltä neuvoa. Vaikka jotkut kieltäytyvät edelleen uskomasta ennusteita, yhtä monet ottavat ne hyvin vakavasti.