15.1. 2022

Voiko hypnoosi muuttaa alitajuntaasi?

Hypnoosi-sanaa ympäröivät monet myytit. Hypnoosi on itse asiassa erityinen mielentila, joka on helposti ymmärrettävissä. Jotta pystyisimme siihen, meidän on ensin tutustuttava aivoaaltotaajuuksiin.

Voiko hypnoosi muuttaa alitajuntaasi?

Aivomme toimivat viidellä aivoaaltojen taajuudella: beta, alfa, theta, delta, gamma, joita voidaan mitata hertseinä (Hz, sykliä sekunnissa). Nämä aivoaallot on kukin kytketty tiettyyn aivotoimintaan ja tietynlaiseen tajunnan tilaan. Yleensä hypnoosi tapahtuu Alfa- ja Theta-aivoaalloissa.

Alfa-aivoaallot (7-14 Hz) ovat vallitsevia syvän rentoutumisen tai unelmoinnin aikana. Tätä tilaa ihmiset tavoittelevat, kun he harjoittavat meditaatioita. Theta (4-7 Hz) on tila, jonka me kaikki koemme nukahtamisen aikana, ennen kuin saavutamme Delta-aivoaallot (1-3 Hz)). Se on absoluuttisen rentoutumisen tila, jossa emme hallitse ajatuksiamme lainkaan.

On todistettu, että kun aivomme toimivat pääasiassa Theta-aalloilla, pystymme ottamaan yhteyden alitajuntaan. Siksi Theta-aaltojen tilassa voimme muuttaa meitä rajoittavia uskomuksiamme, käyttäytymismalleja ja käsitystämme todellisuudesta: kaiken sen, mitä olemme säilyttäneet alitajuntamme kerroksissa. Niillä on valtava merkitys siinä, miltä jokapäiväinen todellisuutemme näyttää ja mitä saamme aikaan elämässämme.

Siksi hypnoosissa ei ole kyse syvästä rentoutumisesta tai täydellisestä tiedostamattomasta transsista. Itse asiassa hypnoosin aikana voimme vielä tehdä päätöksiä; kuulemme edelleen terapeutin äänen ja oman äänemme. Mutta tämä tila antaa meille mahdollisuuden päästä tietoisuutemme alla olevaan kerrokseen ja muuttaa sitä, mikä estää meitä kokemasta elämäämme haluamallamme tavalla.

Hypnoosin aikana olemme erittäin vastaanottavaisia ehdotuksille ja voimme todella syvästi yhtyä terapeutin sanoihin, joten on erittäin tärkeää, että tunnet terapeutin hyvin ja tiedät voivasi luottaa häneen. Hypnoterapia, hypnoosia hyödyntävä hoito voi olla todella tehokas parantava työkalu, kun se on toteutettu hyvin. Jos tämä kuulostaa houkuttelevalta ja haluaisit kokeilla hypnoosia, kannattaa sitä luultavasti kokeilla, mutta suosittelemme valitsemaan huolella, kenen tulisi olla sinun terapeuttisi.