1.10. 2017

Astrologia ja temperamentti

Psykologiassa, kuten varmasti tiedät, on määritetty neljä perustemperamenttia: kiivas, sangviininen, flegmaattinen ja melankolinen. Tavallinen psykologi, jos hän ei tunne yksilöä entuudestaan, on yleensä riippuvainen eri persoonallisuustesteistä. Kun ntaas astrologi pystyy määrittämään henkilön psykofyysiset ominaisuudet vain katsomalla hänen henkilökohtaista horoskooppiaan. Ainoat tarvittavat tiedot ovat: yksilön tarkka syntymäaika ja -paikka.

Astrologia ja temperamentti

Avain yksilölliseen psykofyysiseen analyysiin on yksilön nouseva horoskooppimerkki (nouseva merkki syntymän hetkellä). On myös mahdollista määrittää selvästi, että kukin neljästä temperamentista vastaa tiettyä elementtiä (siis horoskooppimerkkien triplisiteetti, joka edustaa kutakin elementeistä).

Koleerinen temperamentti vastaa tulen elementtiä, jota edustavat nämä merkit: Oinas, Leijona ja Jousimies. Tälle temperamentille on ominaista impulsiivinen käyttäytyminen ja liialliset reaktiot. Etuna on, että tämä henkilö on vastustuskykyinen ulkoisille vaikutuksille, vaikka haittana on se, että vastuskyky on vain lyhytaikaista. Siksi tällainen henkilö on tavallisesti äkkipikainen.

Sangviinista temperamenttia edustaa ilman elementti ja sen horoskooppimerkit ovat: Kaksoset, Vaaka ja Vesimies. Yleensä, näiden yksilöiden reaktiot ovat usein nopeita, mutta heikkoja ja lyhytaikaisia. Tällaisen temperamentin suuri etu on pitkälle kehittyneet viestintätaidot. Kuitenkin, haittapuolena on epävakaisuus.

Flegmaattinen temperamentti vastaa veden elementtiä, jonka horoskooppimerkit ovat: Rapu, Skorpioni ja Kalat. Nämä yksilöt tarvitsevat vahvaa ärsykettä vastatakseen. Reaktio tulee hitaasti, mutta on erittäin vahva ja kestää pitkään. Temperamentin hyötyjä ovat tarkkaavaisuus, empatiaa ja taiteellinen lahjakkuus. Toisaalta, emotionaalinen riippuvuus saattaa olla haittana.

Melankolinen luonne on Maan elementin muodostama. Vastaavat merkit ovat: Härkä, Neitsyt ja Kauris. Näiden yksilöiden edut ovat käytännön elämän taju ja sinnikkyys. Huonona puolena on kuitenkin kömpelö ja hidas vaste. Siksi nämä henkilöt tarvitsevat vahvan ja pitkäaikaisen ärsykkeen reagoidakseen.